Et produkt. En fremtid.

Hos Bokhari kombineres skandinavisk design og pakistansk håndverk i vakre kvalitetsprodukter. For å skape trygge og anstendige arbeidsplasser til hundrevis av håndverkere i Pakistan, og sikre skolegang til barna deres på LAMS-skolen vegg-i-vegg med veveriet, har vi flere ben å stå på:

 • Bokhari merch: et bredt utvalg kvalitetsprodukter til merkevarebygging og branding. Vi tilbyr også silke-, transfer- og digitalt trykk.
 • Bokhari interior: vår egen kolleksjon av eksklusive interiør- og tekstilprodukter.
 • Bokhari home: utvalgte samarbeidspartnere tilbys muligheten til å utvikle produkter og kolleksjoner i samarbeid med oss.

 

People. Planet. Prosperity.

Hva er egentlig bærekraft? Hos Bokhari mener vi at en reell og varig bærekraftig utvikling må bestå av alle tre dimensjonene økonomi, miljø og sosiale forhold. Eller sagt med andre ord: mennesker, miljø og velferd. Dette kalles også for den triple bunnlinjen (people, planet & profit/prosperity). Sammenhengen mellom disse tre dimensjonene er det som er avgjørende for om noe er bærekraftig! Hos Bokhari jobber vi hver dag for å finne nye, smarte løsninger som både balanserer påvirkningen på miljøet med det forbruket og den økonomien vi har, i tillegg til å finne bedre måter vi kan fordele ressursene på. Det er først da det blir bærekraftig både for oss mennesker og miljøet.
 • Den sosiale delen handler om å sikre at alle mennesker får et godt og rettferdig grunnlag for et anstendig liv.

 • Miljødelen handler om å stanse klimaendringene og ta vare på naturen som en fornybar ressurs for mennesker.

 • Den økonomiske delen handler om å sikre økonomisk trygghet for mennesker og samfunn.

Bærekraftig. Menneskelig. Engasjert.

Har bedrifter et ansvar for mennesker og miljø? Svaret vårt er et rungende og utvetydig JA! Gjennom å ta vårt ansvar der vi kan, og litt til, så gjør vi vårt lille bidrag til en bedre verden.
 • For Bokhari betyr bærekraftig at vi bryr oss om både miljøet og menneskene. Vi bruker kun bærekraftige materialer i alle våre produkter, og der det er mulig velger vi gjenbruk og resirkulering. Vi har en rekke miljøsertifiseringer både på produktene og virksomheten generelt, og jobber kontinuerlig for å minske klimaavtrykket vårt og øke den positive sosiale påvirkningen.

  Les mer om hvordan vi bidrar til bærekraftsmålene.

 • Vi ansetter ikke mennesker for å lage produkter – vi lager produkter for å ansette mennesker.

  Med det tankesettet tar vi bevisste valg i produktutvikling og drift som sikrer at flere kvinner og menn sikres trygge og anstendige arbeidsplasser.

  Les mer om vår tilnærming til anstendig arbeid og bærekraftsmålene. 

 • Vi ønsker å bidra til trygghet og sosial omsorg for våre ansatte og deres familier. Ikke bare i dag, men også i fremtiden. Derfor er det viktig for oss å bidra til at alle barn får den utdanningen de har rett på, når lokale myndigheter ikke har ressurser til å tilby det. God utdannelse er også viktig for å bidra til fremtidshåp og sikre økonomiske rammer. Vi ser at mange av jentene ved LAMS-skolen er de første i sine familier som lærer å lese og skrive!

  Les mer om LAMS-skolen.

Hvem er vi?

Bokhari består av til sammen over 450 kvinner og menn, i Pakistan og i Norge. Kreativ leder Runa Klock og daglig leder Amar Bokhari, sammen med lagersjef Monica Breivik, håndterer alt arbeid i Norge, mens produksjonen foregår ved veveriet i Sultan Town, en forstad til millionbyen Faisalabad i Pakistan. På veveriet jobber våre dyktige håndverkere, de fleste kvinner. Vår felles visjon er å bidra til en mer bærekraftig fremtid for mennesker og planeten.

 • Runa er en fremtidsrettet norsk designer med fokus på bærekraft og sosialt entreprenørskap. Hun har bred erfaring fra design av kvalitetsprodukter og utstillinger for ledende merker og museer, til urban planlegging og produksjon av eplejuice. Runa er kreativ leder i Bokhari og bruker sin kunnskap, erfaring og lidenskap til å videreutvikle Bokhari og designe nye produkter av bærekraftige materialer. Runa bor på Sjøholt, Ålesund, og har en datter.

  Telefon: +47 958 87 414
  E-post: runa@bokhari.no

 • Amar er en lidenskapelig sosial entreprenør med bakgrunn fra utvikling og humanitært arbeid. Han har en glød for sosial og økonomisk rettferdighet, med et spesielt fokus på barn og kvinners rettigheter. Dette gjenspeiles i hans visjon om at Bokhari skal være en pådriver for å fremme bærekraftige løsninger som også setter mennesker i fokus. Amar er daglig leder i Bokhari med ansvar for den daglige driften og videreutviklingen av bedriften. Amar bor for tiden i Islamabad, Pakistan, har tre døtre og er gift med Noor.

  Telefon: +47 948 48 093
  E-post: amar@bokhari.no

Mamma og pappa i arbeid. Barna på skolebenken. Slik skaper vi en lysere fremtid for alle.

450 trygge og anstendige arbeidsplasser

Historien vår

Et uformelt møte i 2014 mellom designer Runa Klock og sosialentreprenør Amar Bokhari var grunnlaget for gjenopprettelsen og videreføringen av visjonen om å lage unike håndlagde tekstil- og interiørprodukter, og gjennom det skape trygge arbeidsplasser til kvinner og menn og skolegang til deres barn – et arbeid som ble påbegynt over 30 år tidligere. For historien om Bokhari går helt tilbake til slutten av 1980-tallet da ideen om å produsere den tradisjonelle norske fillerya i Pakistan ble unnfanget en vakker vinterdag på Maihaugen på Lillehammer.

Les mer om historien vår her.

Sertifiseringer

Sertifiseringer bidrar til å sikre at all aktivitet som foregår ved vårt veveri er i henhold til gjeldende standardiserte kriterier. Men vi har valgt å gå utover sertifiseringer, og jobber kontinuerlig for å sikre at all vår virksomhet, og alle våre ansatte, overgår minimumskravene.
 • Alle våre resirkulerte produkter møter kravene til Global Recycled Standard (GRS), verdens ledende sertifiseringsstandard for resirkulerte tekstiler som også inkluderer sosiale kriterier. Dette betyr at produksjonen vår kontinuerlig kontrolleres av en ekstern partner for å sikre gode forhold for både mennesker og miljø fra start til slutt. Hovedmålet med GRS er å øke bruken av resirkulerte materialer i produkter og redusere skadene forårsaket av produksjonen. GRS-sertifiserte produkter må inneholde minst 50% resirkulert materiale, men vi prøver alltid å bruke så mye resirkulert materiale som mulig. Våre bærenett er laget av 100% resirkulert materiale. Sertifikatet sikrer også gode arbeidsforhold, når det gjelder lønn, arbeidstid, helse og sikkerhet og sørger for at det ikke brukes barnearbeid.

 • Vi har ISO 14001: 2015-sertifiseringen, som spesifiserer kravene til et miljøledelsessystem som en organisasjon kan bruke for å forbedre miljøprestasjonen. Gjennom dette søker vi å håndtere miljøansvaret vårt på en systematisk måte som bidrar til miljøpilen i bærekraft. Videre hjelper denne sertifiseringen oss med å oppnå de tiltenkte resultatene av vårt miljøledelsessystem. I samsvar med vår miljøpolitikk inkluderer de tiltenkte resultatene av et miljøledelsessystem:

  • forbedring av miljøytelsen
  • oppfyllelse av forpliktelser
  • oppnåelse av miljømål.
 • Vi oppfyller alle kravene i ISO 9001: 2015-sertifisering for et kvalitetsstyringssystem, inkludert:

  • konsistent evne til å tilby produkter og tjenester som oppfyller kundenes og gjeldende lovkrav, og
  • forbedret kundetilfredshet gjennom effektiv anvendelse av systemet, inkludert prosesser for forbedring av systemet og forsikring om samsvar med kunden og gjeldende lovbestemte og regulatoriske krav.
 • Vi gjennom vårt Sedex-medlemskap sertifisert på nivå med SMETA, et etisk revisjonsformat som rapporterer om Sedexs fire pilarer innen arbeid, helse og sikkerhet, miljø og forretningsetikk.

Alle våre produkter er fremstilt av mer bærekraftige materialer.

Vi ønsker å ta vare på og videreutvikle de lange håndverkstradisjonene i Pakistan.

Slik jobber vi med bærekraftsmålene

Bokhari lar seg inspirere og veilede av FNs bærekraftsmål, verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.

Gjennom vår ansvarlige forretningsmodell bidrar vi direkte til å oppnå flere av disse målene og indirekte til mange flere.

Les mer om hvordan vi bidrar til bærekraftsmålene.

Det andre sier

Hos Bokhari jobber vi ustoppelig for å bli bedre slik at vi kan lage enda flottere produkter og bidra til at enda flere kvinner og menn får anstendig arbeid, og barna deres en god utdanning og med det en lysere fremtid.

Men ikke ta vårt ord for det.

Les mer om hva andre sier om oss.

Anstendig arbeid er en forutsetning for å kunne lage gode produkter.

«Education is the foundation upon which we build our future»