Design, materialer og håndarbeid

Hos Bokhari kombineres skandinavisk design og pakistansk håndverk i vakre kvalitetsprodukter. Med fokus på å skape varig design, henter vi inspirasjon fra rike håndverkstradisjoner, frodig natur og fornybare materialer.

Med bevisst design og ansvarlig produksjon skaper vi både kvalitetsprodukter og anstendige arbeidsplasser.

Våre produkter er laget av gjenbrukte, resirkulerte og naturlige materialer.

Design

Bokhari fikk opprinnelig oppmerksomhet med sine filleryer, men utvidet og endret kolleksjonen fra 2014, da den anerkjente designeren Runa Klock ble hentet inn som kreativ leder. Runa bruker sin kunnskap, erfaring og lidenskap til å designe produkter av mest mulig bærekraftige materialer. Med oss inn i designarbeidet har vi et bevisst forhold til hvilke produkter vi utvikler, hvordan og hvem som kan lage dem. Hvert produkt skal bidra til noe mer. Målet er å skape kvalitetsprodukter, med lang levetid, som fremmer håndverket og bidrar til å skape arbeidsplasser.

Materialer

Fra den første fillerya, selve definisjonen på gjenbruk og bærekraft, til i dag har vi alltid vært fokusert på gjenbruk, resirkulering og bruk av naturlige materialer. Dette styrer vår produktutvikling og bidrar til å inspirere oss til å utvikle nye ideer. Interiørprodukter vevd av gjenbrukte bomullsremser – et avfallsprodukt fra den lokale tekstilindustrien, bærenett laget av resirkulert bomull, og kurver laget av vannhyasint fra lokale elvebredder: Vi er alltid på utkikk etter nye materialer som tikker av på våre bokser.

Håndverk

Håndverk har lange tradisjoner i Pakistan. Fra tradisjonelle håndknyttede tepper til utskjæringer og keramikk, pakistansk håndverk fortjener å bli gjenoppdaget. Våre ansatte tar med seg sin erfaring og kunnskap inn i hvert produkt. De tar med seg et øye for detaljer i hvert steg av vevingen av et teppe, strikkingen av en gryteklut, eller flettingen av en kurv. Hos oss er det ikke noe hastverk. Kvalitet tar tid. Det er dette som gjør hvert produkt unikt.